En dag i Borås!

Igår var tanken att vi skulle träffa fina Linnea. Men som så många andra för tillfället, hade hon haft magsjuka så vi kände att vi inte vågade riskera något. Men på kvällen kom fina Mikael iaf. Vi kollade på rysaren "Flugan" men skrattade nog mest snarare. Haha.
 
 
 
 
 
Idag bar det av till Borås till Andreas och Elin. Det var lika trevligt som vanligt. Trevliga människor i en mysig lägenhet. Och som så många gånger innan, bestämde vi att ses oftare ;)
Efter det stack vi en snabbis till Knalleland och köpte skor till mig, Edgar och Kristoffer. Och mössa till mig och Edgar. Tänk att jag ska börja använda mössa ;)
Kan ju erkännas att jag var väääldigt sugen på att gå in i klädaffärer och kolla med. Har aldrig varit iväg på mellandagsrea (jag köper i princip aldrig kläder). Så när man nu fick se alla skyltar med en jäkla massa rea blev man ju sjukt sugen.
Nu avslutas dagen med en film. Vet inte vilken Kristoffer valt men jag liter på honom att det är något bra :)
re
 
 
 
 
 
 
 
 
Man tager för övrigt vad man haver...
 
 
 
God natt!
 
 
 

Mys och kärlek!

Idag var vi iväg på besök hos fina Åsa och lille söta Harry. Det var trevligt och barnen skötte sig. Dom kan hitta roliga saker att göra även om det bara finns bebisleksaker. Skönt att dom inte är så kräsna ;)
Harry brydde sig inte så värst mycket om att han hade besök. Han sov bort en stor del av besöket. Men finns det något sötare än att titta på en sovandes bebis? :)
 
 
 
 
Sedan åkte vi hem och hämtade Kristoffer och vidare till Micke och kollade in hans nya lägenhet. Det blir så tjusigt så. Och han har fixat och målat möbler som blivit ursnygga! Nu längtar Edgar och Simone ännu mer till att få sova över :)
 
 
 
 
 
Har jag någonsin nämnt hur glad jag är över mannen min!? I mina ögon är han verkligen den bästa tänkbara. Han är en underbar make och världens bästa pappa. Det går inte en dag utan att han läser en bok eller sätter sig och spelar ett spel med barnen. Det går inte en dag utan att han säger eller visar att han älskar mig. Kärleken han så tydligt visar att han känner för våra barn är oslagbar. Jag älskar dig Olof Kristoffer Deann Kilbrand! Tack för att du varit med och skapat dom tre finaste skapelserna på denna jord!
 
Smörigt, jag vet ;)
Pusshej!

Älskade familj!

Ja då är väl julen över tror jag. Idag var ännu en dag med julmysfirande. Julmat och mys i massor. Jag har nog egentligen inte så mycket att säga om dagen. Men jag slänger upp en hög med foton idag igen.
 
 
 
 
Två som blivit trötta av allt julfirande.
 
 
 
 
Mamman och hela barnaskaran.
 
 
 
Vår egen lilla tiger!
 
 
 
 
 
 
 
 
Dotterns vackra hår!

Julen!

Ja då har det gått några dagar utan att jag har skrivit. Men livet har ju fortsatt ändå. Så här är en liten återblick på vad vi sysslat med.
I söndags fixade vi med det sista inför julfirandet. Micke kom hit och vi gjorde köttbullar i mängder. Sedan gjorde vi även julgodis. 
Och vad jag sysslat med en stor del av min tid dom senaste veckorna kan jag nu berätta. Jag har haft systuga så det bara rykt om det. Jag har sytt massa julklappar till alla barn utom ett, och våra tre. Men dom hade däremot på sig kläder som jag sytt till dom tidigare. Jag har alltså sytt till åtta barn. Inga superstora grejer, men tid har det tagit. Och jag har fått göra om en massa av grejerna. Sedan gjorde jag ju även klänningen till Nova som jag lagt upp bild på. Och även lite julklapp till Eije och Sigge. Och sedan gjorde jag även (paket)strumpor till barnen.
 
På julaftonsmorgon kom tomten på besök och Dite skrek som aldrig förr. Inget större fan av tomten med andra ord.
Sedan bar det av till Gullered till mina föräldrar. 22 Stycken blev vi där. Allmänt mysigt hade vi. Det åts och fikades. Och även dit kom tomten. Dite skrek till en början, men sedan var det bra. Lagom tills tomten skulle gå ;)
 Barnen fick massa fint. Och jag och Kristoffer fick massa bra grejer. Sedan tittade vi på Kalle anka. Och såg ni vad bra det blivit sedan dom retuscherat och fixat?
Julafton var väldigt lyckad med andra ord.
 
Idag har vi varit i Gullered igen. Massa folk, mys, lek och stoj. Det är så underbart när vi har Kristoffer hemma så vi kan umgås hela familjen. Det känns såklart mer speciellt på något vis när det är jul och så. Tänk dom som är alldeles ensamma i juletider.
Det var trötta barn vi stoppade om i sina sängar idag :) Jag tror dom haft det bra dessa dagar precis som vi.
 
 
 
 
Hoppas ni alla har lika fina juldagar med när och kära, som vi! Ta hand om varann!

Gårdagen och idag. Mycket just nu.

Jag har verkligen haft fullt upp den senaste tiden med fix inför jul och annat. Så igår hann jag faktiskt inte uppdatera bloggen.
Igår var iaf en mysdag! Emmi och Nova var här och bakade pepparkakor med oss. Det är en tradition vi infört. En bra tradition. Men Nova ville helst äta degen bara. Och Simone var inte så dålig hon heller. Och inte Emmi heller ;)
Nova fick en lite julklapp också som jag hoppas ska passa.
Efter att dom hade åkt hem var det bara att fortsätta fixa och fixa och fixa. Och senare på kvällen blev det ett avsnitt Dexter.
 
 
Idag har vi, hör och häpna, fixat ;)
Sedan var vi iväg en supersnabbis till Petra och gav julklappar till barnen. Och sedan vidare och införskaffade dom sista julklapparna. Efter det åkte vi till Anna och Fredrik, där även Micke var, och drack kaffe. Vidare hem där vi fick besök av Rikard och Susan. Då skulle det såklart tv-spelsnördas.
Efter det... fixa.

Dite

Det är ju så underbart sött när Dite går själv!

Älsklingar! Och besök av tomten.


Julklappar, kisseri och mys!

Idag har jag haft fullt upp med att fixa med julklappar. Jag fattar inte att det blev jul så snabbt. Jag tycker ju precis det var jul. Det är nog därför vi är så sena med julklapparna i år. Jag är väldigt nöjd med våra klappar :) Hoppas dom som ska få dom blir det med!

Simone kissade inte ner sig inatt heller. Jag är GLAD! :) Micke har haft ett krav att hon inte får kissa ner sig när Edgar, Simone och Alfred ska ha myskväll hos honom när han fått sin lägenhet ;) Så det ska hon nog klara. Och oj vad dom längtar och pratar om den kvällen. Dom ska köpa massa godis och grejer såklart, mysa massa och så ska dom sova över där då.

Slippa ställa klockan på natten!

Som jag berättat innan så har jag ju ställt klockan och gått upp med Simone på natten för att ta med henne och kissa.  Det började nog med att jag ställde klockan på halv tre tror jag. Efter ett tag ställde jag den på tre. Efter ännu lite längre tid ställde jag den på kvart över tre. Sedan halv fyra. Sedan kvart i fyra. Efter det fyra. Tills inatt, då gick jag inte upp med henne alls.
När klockan blev mer och mer imorse och hon inte hade kommit upp, blev jag mer och mer säker på att hon skulle ha kissat ner sig. Hon kom ner halv åtta, och hade INTE kissat ner sig. Jag blir så glad. Hoppas det håller i sig denna gången.
 
Även idag när jag släppte ut Otto och Bob, stack dom iväg en sväng. Yippi! 
För tillfället är det iaf julklappsfix för fulla muggar här hemma. Mysigt! Och skönt att börja få ordning på det.
 
Nu går vi och lägger oss. Godnatt!

Trötthet och besök!

Idag har det varit en ganska slö dag. Jag har varit så jäkla trött. Jag tog mig ett träningspass före frukost idag, men det var ganska tungt kan jag säga. Sedan har jag bara gäspat mig igenom hela dagen. Småstädat lite och grejat har jag gjort, men det tog bra mycket längre tid än vad det hade behövt göra.
Sedan har Petra, Eije och Sigge varit här idag. Lika mysigt som vanligt att sitta och prata med fina Petra. Men Eije var inte riktigt på humör idag.
 
Idag när jag släppte ut Otto och Bob så var dom iväg på en liten upptäcksfärd. Tjohoo! Dom har varit så mesiga så dom har bara stannat på trappan hela tiden innan. Men nu kanske dom har tuffat till sig lite. Kan ju alltid hoppas.
 
 
Simone och Eije ser väl inte ut att ha så där värst kul ihop. Haha.

ATT SJUNGA och öf!

Jag har tänkt mycket på det senaste att jag saknar så att sjunga. Både spela in och sjunga på konserter av olika slag. Och jag saknade det ju inte mindre efter gårdagens konsert. Sofie Gunnarsson (som för övrigt sjunger helt ljuvligt) sjöng en låt som jag tycker är sjukt vacker som jag en gång sjungt på konsert. Jag kände bara för att springa fram och ställa mig och sjunga med henne. Men det hade nog inte varit så uppskattat ;)
Jaja, jag får väl ta tag i det helt enkelt! Om någon behöver en sångerska någon gång så säg till. Hehe.
 
Idag har vi varit på öppna förskolan för unga föräldrar. Det var mysigt. Det var ganska många idag också, så det var kul. Edgar satt och tjatade en bra stund under sångstunden att vi skulle sjunga hans låt. Till slut sa Karin (fröken) att han kunde sjunga sin sång. Alla blev tysta och väntade. Då sa Edgar att alla skulle sjunga. Men då sa vi, att vi kan den ju inte. Då trodde jag inte han skulle våga sjunga (man såg att han blev väldigt blyg. Nästan lite röd om kinderna). Men han sjöng den. Då blev jag nästan lite rörd. Han är väldigt duktig vår lille pajk.
som jag sagt innan så tycker jag detg är väldigt roligt att barnen tycker om att sjunga. Även Dite brukar sjunga.
 
På tal om Dite. Hon lär sig nya ord och uttryck lite titt som tätt här nu. Känns konsigt. Men väldigt roligt såklart :)
 
 
Tre godingar har lite fikamys.
 
 
Bebismys och föräldramys! :)
 
Bebisarna tittar för övrigt på fåniga Petra ;)
 
 
 
Tack för idag, slut för idag!
 

Julkonsert!

Idag skulle Emmi och Nova kommit hit, men Nova hat blivit sjuk så det gick tyvärr inte :( Så jag fortsatte istället med det där jag håller på med som jag inte kan berätta än ;)
Klockan sex gick jag och Mikael på en konsert för Voi. Det var fint! Alltid mysigt att gå på mysiga julkonserter innan jul. Men det var ganska mycket folk så vi fick sitta i mittgången. Men det gjorde inget.
Nu saknar jag våra små som hann gå och lägga sig innan jag kom hem :(
Snart ska även vi gå och lägga oss. Måste bara orka resa på mig från soffan.

Godnatt!

"Männen" i mitt liv!


Pepparkaksbak!

Natten till idag var hemsk och jag kunde inte känna mig som en hemskare människa. Det började med igår kväll att Dite grät en massa. Jag gick upp, men hon hade nappen så det fanns inget jag kunde göra. Hon blev tyst en liten stund grät sedan en massa igen. Och så höll det på långt in på natten. Jag sprang upp och ner. Lät henne skrika långa stunder, tills jag åter igen gick upp. Till slut vid halv tre fick jag för mig att lukta på hennes blöja och hon hade bajsat :( så nu kan jag ju inte låta bli att tänka att det var det hon hade gjort redan på kvällen. Hon blödde på rumpan. Efter att jag bytt blöjan blev hon tyst och sov ända till morgonen. Hon bajsar ju aldrig på natten längre så jag hade inte en tanke på att det kunde vara det. jag trodde hon höll på att blin snorig igen som vanligt. Fy vad jag känner mig hemsk.
Jag la mig igen vid tre. Halv fyra ringde klockan så jag kunde ta med Simone och kissa. Så inatt blev det i princip ingen sömn alls.
 
 
 
 
Idag har vi iaf varit hos syster med familj och bakat pepparkakor. Rikard och Mikael var också med och bakade. Även mor och far kom en liten stund. Det har varit en tradition i många år att jag åker till Anna och bakar pepparkakor vid jul. Men sedan har det ju blivit fler och fler ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kram kram!
 
 
 
 

Snart är det jul!

Kommer på nya ideer och finslipar på klänningarna hela tiden. Det här med att sy klänningar passar ju ganska perfekt i den här familjen. Jag älskar att sy, och har gjort det så länge jag kan minnas. Jag älskar klänningar. Simone älskar klänningar. Och Simone älskar att prova och visa upp klänningar.
Perfekt helt enkelt!
 
 
Det är så skönt att det är helg nu! Det är så underbart när hela familjen är hemma tillsammans.. Och nu längtar jag till jul. Både för att jul är mysigt såklart, och att Kristoffer kommer vara ledig en massa. Han tar ut föräldraledigt i några dagar så han kan vara hemma lång tid i sträck. Det är grejer det.
 
Nu tror jag bestämt det är dags att gå och lägga sig. Klockan var lite mer än vad jag trodde. Kristoffer lyckades hålla sig vaken lite längre än vanligt idag innan han somnade i soffan ;)
 

Tyger och bloggläsare

Iiiiiih! Idag kom Kristoffer hem med mer tyger. Det ena är så sjukt snyggt, fint och underbart att jag blir alldeles konstig i huvudet.
Jag ÄLSKAR att ha flickorna som jag kan sy massa klänningar till! Dom kommer väl inte ens hinna använda alla. Haha.
Det är så roligt att man faktiskt blir duktigare och duktigare också :)


Jag måste säga att det är över förväntan hur många det är som läser min blogg. KUL som attan!

Hej och hå!

Attackerad!

Jag låg i sängen med mobilen. Otto satt bredvid på sängbordet och attackerade plötsligt mitt öga som så många gånger innan. Det gjorde ont som vanligt, (något värre än vanligt) men jag tänkte inte så mycket mer på det. Efter en stund funderade jag på om inte tårarna skulle sluta rinna. Torkade dom, och insåg när jag tittade på min hand att det inte var tårar utan blod. Trevligt Otto!

Degmage!

Jag låg på rygg på golvet, så åkte min tröja upp lite så magen syntes. Då tittar Edgar på den och säger: "Mamma du har en deg på magen. Får jag knåda lite? Det är jag, Simone och Dite som gjort att den ser ut så."

Haha, mycket riktigt. Det ÄR ert fel barn ;)

(och han visste ju såklart att det inte var en deg på riktigt ;) )


Ännu en klänning!

Idag när jag lagt barnen blir jag helt själv. Buhuu! Kristoffer har nämligen åkt på julbord med jobbet. Men jag ska inte klaga. Han är alltid hemma annars så en kväll om året utan honom ska jag nog klara ;)
 
Jag har börjat med ett projekt som kommer ta vääldigt stor del av min tid framöver. Men jag kan inte berätta vad än ;) Men det kommer.
 
Idag har jag sytt klart ännu en klänning till simone iaf. Och nej, jag vet att den inte är struken.

Det där att sitta ner en stund.

Sitter i soffan med en kopp kaffe. Det händer i princip aldrig att jag sitter ner och dricker mitt kaffe. Jag grejar alltid samtidigt. Konstigt att det ALLTID finns något att greja med. Men idag tog jag på mig Kristoffers tröja (som luktar alldeles underbart) och satte mig under en filt i soffan. 14.5 grader inne är inte helt skönt. Men nu brinner det för fullt i pannan!

Jag är för övrigt en väldigt stressad person. Därför jag aldrig kan sitta ner och ta det lugnt. Förutom när jag har besök då. Kristoffer säger ofta till mig att sluta stressa så. Men det lär inte hända.

Ut och gå!

12-12-12. Idag hände det! Dite tog sina första stapplande steg utan något stöd. Herre jisses man blir alldeles pirrig i kroppen. Vårt lilla lilla hjärta!! Vi som trodde att hon skulle börja snäppet senare än sina syskon precis som hon gjort med allt annat. Men icke.
 
 

Känns ointressant att skriva om något annat efter denna nyhet (för mig som mamma känns det nämligen ganska stort att lillan börjat prova på att gå själv), men idag har vi iaf varit på lite lussefirande. Och jag har sytt en klänning till ;) Kommer nog en bild i dagarna.
 
 
Ojojoj, lillan!!
 
 
Nu blir det Dexter!

?

Förstår inte varför inte hela gitarren syns!? Det gör den för mig när jag laddar upp den.

Lite målningar på nedersta våning!

Började måla lite nere i källaren för ett tag sedan. Är lite sugen på att fortsätta. Mikrofonen är inte helt klar än, ska måla en sladd till den också.
 

Det blev ett pass ändå!

Har precis tränat klart och sitter nu och äter en skål kesella. Jodå, det fick bli ett pass idag ändå.

Sytt slips och kommit på vad jag ska bli!

Nu har vi precis lagt barnen. Dom var så gosiga alla tre och än så länge är det  tyst iaf.
Idag startade vi dagen med att åka till öppna förskolan. Ulricehamns lucia var där och lussade så det var ingen sångstund idag. Det var mysigt. Alla tre barnen satt tysta och lugna hela tiden. Det hör inte till vanligheten ;)
Sedan fick vi en lite spontan inbjudan till Anna. Så då åkte vi dit. Barnen var ute och lekte nästan hela tiden. Jag och Anna drack kaffe och tittade på dom genom fönstret.
När vi kom hem sydde jag en slips till Edgar. Känns som jag skulle kunna sitta och sy hela dagarna. Jag har en massa ideer i huvudet. 
Jag fungerar som så, att börjar jag med något så blir jag besatt av det ett tag tills jag kommer på något annat att  bli besatt av. Haha.
 
Idag blir det, tro det eller ej, faktiskt inte någon träning. Men imorgon ställer jag klockan på sex och går upp och tränar så slipper jag avbryta det jag tänkt ägna dagen åt imorgon. Nämligen att sy ;) På kvällen ska vi bort, så då hinns det ju inte med något heller.
 
Och jag kan väldigt glatt meddela att jag funderat ett tag och kommit på vad jag ska bli. Ni som känner mig vet att jag velat fram och tillbaka mellan massa saker och inte riktigt vetat vad jag ska bli. Men nu så.. Personlig tränare har jag tänkt mig. Jag kan inte komma på något som skulle kunna passa mig bättre faktiskt. Ska bara hitta en bra utbildning nu med.
 
 
 
 
 
 
Jag älskar dig pojk!
 

Våra flickor i nya klänningar! (Och lite annan skit)

Idag var det "Unga öppet" på öppna förskolan, vilket innebär att föräldrar under 25 år är välkomna. Vi brukar alltid åka dit, men idag fanns faktiskt varken lusten eller orken till det. Det blev en heldag till att sy en klänning till Simone istället. Hon blev väldigt glad och nöjd med den och ville helst inte ta den av sig! Så det var ju ett gott betyg av henne iaf ;) Nu är det bara Edgar kvar som även han vill ha något i samma tyg. Jag tror det får bli antingen en fluga eller en slips.
Sedan har ju även Kristoffer ett önskemål att jag ska göra ett kuddfodral till en kudde i soffan. Jag har tidigare sytt två stycken i andra tyger och det  här tyget skulle passa perfekt tillsammans med dom andra.
Som ni kanske ser klänningarna inte riktigt likadana ut. Jag brukar för övrigt egentligen aldrig tycka om att klä barnen i likadana kläder, men jaja ;)
 
 
 
Tidigare idag när Edgar och Simone lekte.
Edgar: "Kom nu älskling så äter vi!"
Simone: "Älskling?"
E: "Ja"
S: "Men du är ju gosig" (lite skrattande)
 
Haha.
 
 
 
Idag kom räkningen från rörmokaren (badrummet). FY FAN, säger jag bara! Den var på lite mer än vad jag hade tänkt mig om man säger så. Men men, vi har ju ett fint och bra barum iaf!
 
 
 
Hörs!
 

Klänning!

Igår tog Kristoffer hem två nya tyger. Det ena var lite retrostil/70-tal. så jag kunde såklart inte annat än att tag i att sy som jag tänkt göra så länge. Det fick bli en klänning till Dite först. Men det var ju så länge sedan jag sydde så det kan ju bara bli bättre. Jag kom på saker hela tiden som jag skulle gjort annorlunda. Ska bli spännande att prova den på Dite imorgon.
Såhär blev den iaf.

Helgen!

Helgen har varit händelserik. Igår var ju, som jag skrev, Kristoffer och hämtade Totte. Under tiden gnällde barnen och gjorde saker dom inte fick nästan hela tiden. Men dom hade sina söta stunder också.
 
Simone hade vid ett tillfälle burit upp Bob, vilket hon vet att hon inte får, och satt honom i sitt knä. Det var svårt att bli arg när det såg så gulligt ut. Så jag var tvungen att hämta kameran och ta kort istället ;)
 
Vi hann också sätta på julmusik och dansa järnet både jag, Dite, Edgar och Simone. Det var lika roligt som vanligt. Barnen älskar verkligen att dansa! Jag med!
 
 
När Totte kom fick han fullt upp med en gång. Barnen blev som klistrade på honom. Och jag tror allt han tyckte om dom lite grann också ;)
 
 
Idag åkte jag och barnen till min bror Rikard och träffade barnens kusin Susan som vi inte träffat på mycket länge. Det var väldigt mysigt. Fina Susan som blivit så stor <3
Barnen tycker så mycket om henne. Dom lekte och busade under hela tiden som vi träffade henne.
 
 
Nu sover barnen och katterna, och Totte har åkt hem. Så nu hörs bara musiken som vi lyssnar på. På tal om musik, kolla in Kristoffers blogg http://skinnybart.blogspot.com

Monster!

Kristoffer har åkt till stan för att hämta Totte. Han lämnade mig med två monster!!

Får man säga så om sina barn!? Idag känns det faktiskt så! Men dom lugnar sig nog när vi får besök. Det brukar dom göra.

Mat, nostalgi och tv-spel!

Idag har har vi varit på Öppna förskolan och lekt igen. Tänk vad bra att ha det stället att gå till.
Efter det åkte vi till Petra, Eije och Sigge. Där fixade jag och Petra lunch tillsammans. Mysigt och gott!!
 
 
 
Sedan var det lek som gällde. Och tjat för mammorna såklart.
 
 
Dite blev väldigt glad när Sigge vaknade så hon kunde pussa lite på honom. Han såg dock mest plågad ut.
 
 
 
Petra tog tillfället i akt och fixade lite med Simones hår. Simone satt så mysigt hos Petra.
 
 
 
Tänk vad länge jag och Petra kännt varandra nu. Vad mycket vi varit med om tillsammans.
 
 
 
 
Ibland blir man lite nostalgisk!
Hur som helst. När jag och barnen kom hem var Per hos oss. Han lekte med barnen, och Edgar fick glatt visa tv-spel som han och Per spelade.
Dite lekte inte så mycket. Hon fick välling och sedan vila.
 
 
 
 
 
Hej!

Julmusik gör det hela lite lättare!

Idag har varit en lite slödag och fixardag. Jag skulle åkt till en kompis, men kände att orken och tiden inte riktigt räckte till. Först ut (efter ett antal försök att få ork till att städa) var att skotta. Och det tar ju sin lilla stund. Det var skönt att komma ut i friska luften lite. Och barnen lekte och hade kul. Plus att jag fick massa hjälp med skottningen också. (Eller okej. Dom gjorde mest så att det jag hade skottat åkte tillbaka igen ;) )
 
 
 
 
Efter det var det bara att ge sig in och försöka ta tag i städning och julpyntning igen. Lite segt till en början. Men efter att julmusiken åkte på, gick det betydligt lättare. Så nu tror jag allt jag är klar.
Ett litet smakprov på hur det ser ut.
 
 
 
 
Tänk att det redan är fredag imorgon igen. Jag förstår inte vart den senaste tiden har tagit vägen. Det är flera veckor nu som har gått hur fort som helst. Inte mig emot att det blir fredag fort, för då slutar ju Kristoffer tidigt och är ledig hela helgen. Men det värsta är att helgerna går lika fort.
I helgen hade jag tänkt ta tag i att sy klänningar till flickorna. Jag har tänkt göra det jättelänge (sedan jag sydde till Simone för första gången för två år sedan), men det blir ju aldrig av. Men nu jäklar. Tänkte även sy julstrumpor till alla tre barnen. Men jag tänker alltid göra så jäkla mycket, men hinner inte med någonting känns det som. Konstigt det där med tid!
 
 
 
Det här är förövrigt Ottos favorit plats.
 
 
Puss och hej!

<3

Man blir så glad i hjärtat när en storgråtande bebis blir såhär glad av att se en på morgonen!

Migrän, lek och idioter!

Nu såg precis jag och Kristoffer klart på "The black ballon". Det var en bra film. Men det är en film som gör en både förbannad och ledsen. Det finns ju tyvärr sådana människor i verkligen. Se den!!
 
Efter lunch idag åkte jag och barnen till Stina och Nore. Påväg dit fick jag migrän. Lagom kul att köra bil då. Och jag känner mig ju alltid lagom rolig när jag har migrän. Men jag tog en tablett och det blev genast mycket bättre.
Under tiden som Stina gick och hämtade Svea på skolan tog jag hand om Nore. Han låg i sin vagn och drack välling medans jag matade Dite. Det fick bli lite spring mellan dom små godingarna för att dom skulle hålla sig nöjda. När Dite hade ätit klart var hon tvungen att gå till vagnen och se vem såg låg där i och lät. Hon blev ganska frustrerad när hon på alla sätt försökte nå upp och se, men inte lyckades.
 
 
 
Det blev mycket lek och stoj för barnen. Och mycket tjat för mammorna.
 
 
 
Påväg hem blev jag jävligt förbannad! Det var en bil framför mig som lekte som bara den. Hen sladdade fram och tillbaka på vägen, väldigt uppenbart med flit. Idiot!! det var ganska många andra bilar på vägen med. Och gående på trottoaren. Synd att nummerplåten var täckt av snö!!
 
Väl hemma blev det kvällsmat och sedan mys i soffan framför julkalendern. Barnen var minst sagt trötta.
 
 
 
 
Godnatt!!

Lek, skoj och lyx!

Idag har jag varit väldigt trött. Men det har varit en väldigt mysig dag ändå. Först åkte jag och barnen till öppna förskolan och sjöng och lekte.
 
 
 
Sedan begav vi hos hem och väntade in Kristoffer. När han kom hem åkte vi till mina föräldrar och lämnade barnen. Sedan åkte vi vidare till Lindås Spa. Kristoffer fick ett presentkort dit av mig när han fyllde 30. Det var heeelt underbart. Vi har varit där en gång innan. Det var när vi firade treårig bröllopsdag.
Medans vi var där kom min bror Mikael och hämtade barnen hos våra föräldrar och tog med dom hem till oss där han fixade iordning dom för nattning och la dom. Så när vi kom hem låg dom redan.
Jag älskar dig mitt hjärta!!!
 
 
 
 

Sova, eller inte sova!

Inatt har det i princip inte blivit någon sömn igen. Dite har till stor del av natten haft svårt att sova.Hon har varit förkyld, vilket inte riktigt vill släppa. Som vanligt. Det sitter alltid kvar jättelänge på våra barn. Och Dite har väldigt svårt att sova när hon är minsta lilla snorig.
 Sedan ställer jag ju alltid klockan på tre och går upp och väcker Simone och tar med henne och kissar.
För er som inte vet.. hon slutade med blöja på natten för ganska länge sedan, vilket gick hur bra som helst. Men helt plötsligt skulle hon börja kissa ner sig på natten. Men det går väl över.
Men iaf. Då när man väl lyckats somna en liten stund ringer klockan och man måste gå till Simone. Och inatt var en sådan natt då hon tyckte hon skulle få ett litet utbrott.
Sedan somnade jag om lite halvdant, vaknade, somnade, vaknade och somnade. Jag försår inte varför jag sovit så dåligt det senaste.
Klockan 5.30 kommer Bob in och vill som vanligt ligga så nära en som möjligt. Men innan han har lyckats komma tillräckligt nära, ska han ju gå fram och tillbaka på en. I ansiktet. Så nära som möjligt I ANSIKTET vill han ligga. Jättemysigt, men liiite jobbigt just vid den tiden. Efter 15 minuter lyckades han lägga sig till rätta. Då kommer Kristoffer in och säger att han inte kommer någostans med bilen. På med kläder och ut och hjälpa till att få iväg bilen. Väl inne igen kommer Edgar ner. Och nu är jag i full gång med att fixa och dona så vi kan åka iväg om några timmar.

Nästa: Ut och skotta!!

Flickan står!

Dite har ju kunnat stå själv väldigt korta stunder under en väldigt lång tid. Men nu står flickan helt plötsligt länge jätteduktigt. Och till och med klappar händerna samtidigt ;) Att klappa händerna, vinka, räcka ut tungan och gå med lära-gå-vagnen är nog det hon tycker är roligast för tillfället. Eller okej, hon tycker väl det mesta är roligt ;)
Det känns så konstigt att hon börjar bli så stor redan. Det känns som hon lär sig nya saker nästan varje dag!
 
 
 
Och något annat väldigt konstigt, är att Simone snart fyller tre. TRE!!! Hur gick det till?
Stora stora barn!
 
 
 
Jag är så sjukt sugen på att göra om nästa rum här hemma. När vi städade vindsgarderoben igår fick man ju se alla otroligt snygga tapeter som bara står och väntar på oss!! Det värsta är att vi nog kommer få beslutsångest vilka vi ska välja när det väl är dags. Ja!! så mycket tapeter har vi. Lyx på hög nivå!

Bus och fix!

Idag har vi haft besök av min syster Anna och två av hennes pojkar. Så alla kusiner (utom Dite) gick ut i snön och lekte. Jag och Anna stannade inne och drack kaffe ;)
 
 
 
 
 
Sedan har jag fortsatt med mitt julfix här hemma. Barnen har myst och är just nu uppe och leker. Jag dricker kaffe (igen), och ska sedan fortsätta greja.
 
 
Hoppas ni har en alldeles underbar vinterdag!!

En unge som älskar att klä sig mammas kläder, sjunga och dansa!

<3
 

Jul!

Nu börjar det närma sig jul har jag hört. Så idag plockade vi fram ljusstakar och julsaker. Eller vi började iaf. Först var vi tvugna att städa vår vindsgarderob för att komma åt julsakerna. Det tog nästan hela dagen. Jag tycker verkligen inte om att ha ett så stort utrymme där man bara öser in skit, när man istället hade kunnat ha en större hall och så. Men men. Det kommer när ekonomin tillåter. Då blir det ombygge så det står härliga till.
Man kunde hitta både det ena och det andra där uppe. Det ena överrumplade mig så, att jag  nästa svimmade, kräktes och började gråta. Jag vet jag är löjlig, men jag var inte riktigt beredd.
 
 
 
 
Det är faktiskt väldigt mysigt med julen. Framförallt när man sitter inne i värmen. Om man nu har eldat så man har värme vill säga. Det är mysigt att sitta inne med en tänd brasa och tända ljus. Och jag älskar när ljusstakarna lyser upp rummen sådär mysigt.
 
 
 
 
Man märker att Dite förstår så mycket nu. En sak tex var att hon började storgråta när mina bröder Mikael och Rikard åkte härifrån innan. Hon skyndade sig allt hon hade för att hinna med dom innan dom stängde dörren. Men när hon märkte att hon inte hann, satte hon sig och bröt ihop. Haha, Sötnos!!

Inte mycket sömn.

Den här lilla tyckte mamma skulle vara vaken inatt.
 
 
 
 
Den senaste tiden har det blivit väldigt lite sömn för min del. Men sömnen kommer nog tillbaka till mig igen. Troligtvis pga sömnbrist som huvudet värker dagarna i enda.
 
 
Idag har jag go träningsvärk. Brukar ju köra tre olika pass som jag skiftar mellan, men igår la jag ihop ett pass till. Och det var tydligen riktigt bra ;) Så nu skiftar jag mellan fyra olika, men har planer på att lägga ihop tre till tror jag, så har jag för en hel vecka sedan :)
 
Nu blir det frukost med mina underbara!
Ha det gott, så hörs vi!

Träning och dukan bröd.

Idag kan erkännas att jag inte kände allt för mycket för att träna efter all vedkörning. Men jag tog tag i det och körde allt vad jag hade. Gött!!! Efter det tog jag en proteinsmoothie gjord på Kesella, ägg och PEPPARKAKSKRYDDOR!! Det är så gott med pepparkakskryddor.
 
 
 
 
Till middag blev det hemmagjord hamburgare och dukan bröd till det. Sjukt gott! Sjukt nyttigt!
 
 
 
 
Simone ville ju såklart att vi skulle ta ett kort på hennes mat med :)

Lek i snön och vedkörning!

Idag har vi varit ute nästan hela dagen. Jag hatar snön, men det blir väl lite vad man gör det till antar jag. Det har varit mysigt att ha en utedag i det vita. Men det påverkar ganska rejält att barnen tycker om det så mycket.
 
 
Det blev en hel del  ved inkört. Det är bra. Vi gjorde på ett lite annorlunda  sätt mot vi brukar idag. Vi öste in det i ett fönster direkt till pannrummet så vi slapp skita ner i övriga källaren som faktiskt är beboelig. Det funkar nog bra tror jag.
 
 

RSS 2.0